Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

1

logo

Úszó Klub Sportegyesület Hatvan

SZAKMAI BEMUTATKOZÁS

A Hatvani Úszó Klub Sport Egyesület (HÚK SE) 2013. szeptember 30-án alakult a korábban Hatvan városában működő két úszóegyesület fúzióját követően. A Sport Egyesület alapító tagjai a gyerekeik révén elkötelezett szülők voltak.
Az egyesület megalakításának célja a hatvani fiatalok úszás és sporttechnikai felkészítése, versenyeztetése, továbbá szervezett keretek között a sportolni vágyók, érdeklődők tömegbázisának bővítése, utánpótlás nevelés, a sportág népszerűsítésével versenyek, gálák szervezése, lebonyolítása volt.

Az egyesület menedzsmentje 4 főből áll, az elnöke Soós Péter, munkáját három alelnök támogatja. A szakmai irányítást Garádi Géza szakedző végzi további négy edző segítségével.

Az úszó klubban jelenleg 18 igazolt versenyző, illetve 150 gyermek úszik az alábbi csoportbeosztás szerint:
-    sprinterversenyző  
-    állóképesség versenyző
-    versenyző, kezdő  
-    versenyző, utánpótlás felzárkózó
-    úszásoktatás, utánpótlás kisvíz
-    szabadidő eltöltés, egészség megóvó.

csapat
 
A hatvani Markovits Kálmán Uszodában heti hat alkalommal bérelünk pályát, illetve kisvizes medencét, melyeken edzéseinket folytatjuk.
A szakmai program részeként több alkalommal rendezünk edzőtábort, melynek keretében emelt edzésszámot és a terheléshez kapcsolódó ellátást adunk a sportolóink számára.

A versenyzői csoportok munkája Széles Sándor Úszó Nevelő Műhely edzéstematikájára épül. A versenyzők heti 17 órában 35-38 km-t úsznak le folyamatos technikai felügyelettel. A versenysportra alkalmas sportolók kiválasztását szakmai stáb közösen szervezi és irányítja.
A versenyzői csoportok mellett nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésre és az egészséges életmód érdekében a szabadidős úszásoktatásra.

Növendékeinket, legfőképpen kiemelve a versenyző gyerekeket, méltán nevezhetjük példaképeinknek, hiszen a mindennapi elfoglaltságok mellett véghezvitt erőfeszítés, elkötelezettség, áldozatos munka az uszodában, páratlan értékű.

Az úszó klub gazdálkodását tekintve önfenntartó.
Bevételeink a következők szerint alakulnak: az egyesületi tagok havi díjat fizetnek, a kisvizes foglalkozásaink alkalmi árasak. Hatvan város önkormányzata rendszeresen támogatja egyesületünket, továbbá kiemelt figyelmet fordítunk az egyéb pályázatokon való indulásra is.

Költségeink jelentős részét az uszoda bérleti díja, illetve a bérköltség teszi ki. A bérköltség kizárólag csak az edzőknek fizetett juttatást és járulékait tartalmazza, az elnökség tiszteletdíj nélkül végzi munkáját, egyéb alkalmazottat nem foglalkoztatunk.

Az elmúlt évben az egyes versenyeken elért eredmények egyesületünket az országos úszó ranglistán a 41. helyre segítették, melyet méltán nevezhetünk kiemelkedő teljesítménynek. Ez is mutatja, hogy egy önfenntartó, a szülők anyagi támogatásával működő szervezet – ha nagy nehézségek árán is – is képes a „nagyokkal” felvenni a versenyt.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Hatvani Úszó Klub rendezi minden évben a Markovits Kálmán Emlékversenyt, melyre a 21-es út mentén lévő települések úszóegyesületeit hívjuk meg. Ezen„házi” versenyek nagyon jó csapatépítő, sportbarát erősítő rendezvények, ahol úszóink szintén kiemelkedően szerepelnek.
 
21
 
212
 
kupa
Eddigi munkánkban megmutatkozott az edzőnk magas színvonalú szakmai tudása, a gyerekek tehetsége és győzni akarása, valamint a szülők segítő hozzáállása is.
Működésünk alatt igazán erős csapattá kovácsolódtunk össze, melyre nagyon büszkék vagyunk. Úgy gondoljuk, hogy ezen összetartozás megfelelő alapja a folytatásnak, ezért a következő idényre még több célt és feladatot tűztünk ki.

Az egyesület alapítói elkötelezetten időt, pénzt, energiát nem kímélve mindent megtesznek annak érdekében, hogy az úszósportot minél több gyerek szeresse és gyakorolja, növeljék az egyesület létszámát, illetve az eredményességét.


                            Hatvani Úszó Klub Sportegyesület
                                            vezetősége